Stomatologjia e fëmijëve është dega e stomatologjisë që merret me shëndetin oral dhe dentar të foshnjave, fëmijëve dhe të rinjve në periudhën nga lindja deri në përfundimin e dhëmbëve të përhershëm.
Pyetja më e shpeshtë nga prindërit është ‘Kur duhet bërë ekzaminimi i parë dentar?’
Në një moshë, është e rëndësishme të takoni dentistin.

Gjatë periudhës së dhëmbëve primar, duhet të jetë nën kontrollin e mjekut dhe të mësohen metodat parandaluese. Dhëmbët e qumështit, të cilët udhëheqin ruajtjen e dhëmbëve të përhershëm, duhet të trajtohen dhe të mbahen në gojë. Në rastet kur kërkohet gjuajtja, duhet të merren masa mbrojtëse duke bërë mbajtëse vendore për të mbrojtur vendet e tyre.

Kur duhet të fillojë kujdesi dentar për foshnjat?

Sapo të dalë dhëmbi i parë i fëmijës suaj, dhëmbët duhet të pastrohen me një furçë të butë ose garzë. Ndërsa zhvillimi vazhdon, dhëmbët do të vijnë në rregull. Denticioni i qumështit përfundon kur është rreth 24 muajsh. Duhet të shihni 20 dhëmbë qumështi.

Si familje Fi Dent, ne ofrojmë shërbime në stomatologjinë e fëmijëve çdo ditë. Fëmijët tuaj janë shumë të çmuar për ne. Mos harroni ta sillni për një kontroll çdo gjashtë muaj. Buzëqeshje të lumtura dhe të shëndetshme.


Right Menu IconRight Menu Icon